perjantai 25. toukokuuta 2007

Japanilaisia valotilanteita

Kiersimme kaksi viikkoa Japania valon perässä pohjoisen pikkukylissä sekä Kiotossa ja Tokiossa. Kaverit saavat kuulla lähivuodet yksityiskohtaisia selostuksia Japanin ihmeellisestä valosta ja sen muista hienouksista, mutta tässä yleistajuinen kooste.


Kestohitti: riisipaperi ja sen läpi siivilöityvä hohto! Tämä pitää integroida myös suomalaiseen sisustusarkkitehtuuriin, luonnonoloista välittämättä.

Mikä pettymys olikaan, kun japanilaistyylinen hotellimme olikin romahtanut, eikä uudessa paikassa ollu tuttua paperiväliseinää eikä edes tatamia.


Tokion valovinkki numero ett: Morin tornin näköalatasanne. Kuvasimme tuntikaupalla valon muuttumista kirkkaasta päivänvalosta illan udun ja auringonlaskun kautta kaupungin valomereksi. Erityisen hienoja olivat varjot ja heijastukset. Kannattaa panostaa oleskeluun tasanteella noin klo 17-20.


Yövalaistukseen on Tokiossa kiinnitetty huomiota muutenkin kuin mainoksin. Työmaatolppien lisäksi myös poliisisedät oli valaistu vilkkuvin ledein.


Keskellä ei mitään sijaitsevassa Gaon akvaariossa oli valoylläri: sateenkaaren väreissä loistavat rullaportaat.


Luonnonvaloa oli miellyttävää tarkastella mäen päällä sijaitsevasta lämpimästä altaasta, jossa loikoessa näkyi niin meri kuin vuoretkin.

Tosiasiassa tämä kuva on tässä vain herättämässä kateutta.


Lopuksi ihkuja vaaleanpunaisia kaloja Gaon akvaariossa.

Ei kommentteja: